Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU MLE)
  • Masło 20g (MLE)
  • Kiełbasa żywiecka 60g (SEL)
  • Dżem 30g
  • Salata
  • Jabłko 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z ryżem 300ml 
  • (SEL)
  • Udko z kością z pieca 200g (SEL, SOJ)
  • Sos beszamelowy 80ml (GLU, MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Brokuł gotowana 75g
  • Surówka z selera I pora I jabłka 75g (SEL, MLE)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści