Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU MLE)
- Masło 20g (MLE)
- Kiełbasa żywiecka 60g (SEL)
- Dżem 30g
- Salata
- Jabłko 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300ml
- (SEL)
- Udko z kością z pieca 200g (SEL, SOJ)
- Sos beszamelowy 80ml (GLU, MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Brokuł gotowana 75g
- Surówka z selera I pora I jabłka 75g (SEL, MLE)
- Kompot owocowy 250ml
