Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml  (GLU MLE)
  • Kawa zbóżowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU )
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa brokułowa 300 ml (GLU SEL)
  • Jajka gotowane 2szt (JAJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos chrzanowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z czerwonej kapusty 75g
  • Marchewka gotowana 75 g 
  • Kompot 250 ml 
Skip to content