Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbóżowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU )
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa brokułowa 300 ml (GLU SEL)
- Jajka gotowane 2szt (JAJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos chrzanowy 80 ml (GLU)
- Surówka z czerwonej kapusty 75g
- Marchewka gotowana 75 g
- Kompot 250 ml