Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Jajecznica na parze 100g (JAJ)
  • Pomidor 50g
  • Sałata 
  • Jabłko 150g 

– Obiad

  • Zupa pomidorowa 300ml (GLU)
  • Pulpecki miesno -warzywne 100g (SEL JAJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Sos pietruszkowy 80ml (MLE)
  • Surowka z selera I marchwi 75g (SEL)
  • Warzywa gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści