Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Jajecznica na parze 100g (JAJ)
- Pomidor 50g
- Sałata
- Jabłko 150g

– Obiad
- Zupa pomidorowa 300ml (GLU)
- Pulpecki miesno -warzywne 100g (SEL JAJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos pietruszkowy 80ml (MLE)
- Surowka z selera I marchwi 75g (SEL)
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot owocowy 250ml
