Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka drobiowa 60 g (SOJ,SEL)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Gruszka 200g
– Obiad
- Zupa brokułowa 300 ml (GLU,SEL)
- Risotto mięsno -warzywne 200/100/75g
- (SEL)
- Sos pomidorowy 80 ml (GLU,MLE)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot owocowy 250 ml