Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ,SEL)
  • Rzodkiewka 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 200g

– Obiad

  • Zupa brokułowa 300 ml (GLU,SEL)
  • Risotto mięsno -warzywne 200/100/75g
  • (SEL)
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU,MLE)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content