Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta jajeczna z zieleniną 70g (JAJ)
- Pomidor 50g
- Liść sałaty Nektarynka 150g
– Obiad
- Zupa krupnik 300ml (SEL,SOJ)
- Szynka wieprzowa z pieca 100g (SOJ)
Sos beszamelowy 80ml (GLU, MLE) - Ziemniaki z zieleniną 200g
- Buraczki gotowane 150g
- Kompot z owoców 250g