Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasta jajeczna z zieleniną 70g (JAJ)
  • Pomidor 50g
  • Liść sałaty Nektarynka 150g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300ml (SEL,SOJ)
  • Szynka wieprzowa z pieca 100g (SOJ)
    Sos beszamelowy 80ml (GLU, MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Buraczki gotowane 150g
  • Kompot z owoców 250g
     
Skip to content