Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa 

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 35 g (SOJ)
  • Ser topiony 25 g (MLE)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko 150 g

– Obiad

  • Zupa mleczna 300 ml (SEL,SOJ)
  • Udko luzowane z pieca 100g (SEL)
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Surówka z selera z zieleniną pietruszka 75 g (SEL)
  • Fasolka szparagowa 75 g
  • Kompot z owoców mrożonych 250 ml 
Przejdź do treści