Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (7)
  • Kawa zbożowa 250 ml (1,7)
  • Pieczywo mieszane 120 g (1,7)
  • Ser żółty 50 g (7)
  • Dżem 30 g
  • Papryka 50 g
  • Masło 20 g
  • Banan 120 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (9)
  • Kotlet jarski z soja i warzywami 
  • 150 g (3,6)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos pomidorowy 80 ml (7)
  • Fasolka szparagowa 150 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content