Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa 250 ml b/c (GLU MLE)
  • Pieczywo graham 80 g (GLU)
  • Pieczywo mieszane 40 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka gotowana 60 g (SOJ SEL)
  • Pomidor 150 g
  • Papryka 50 g 
  • Sałata
  • Budyń b/c 200 g (GLU MLE)

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU SEL)
  • Omlet mięsny 100 g (JAJ SEL, GLU)
  • Ziemniaki 200g
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU MLE)
  • Buraczki gotowane 75 g
  • Surówka szwedzka 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content