Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa 250 ml b/c (GLU MLE)
- Pieczywo graham 80 g (GLU)
- Pieczywo mieszane 40 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka gotowana 60 g (SOJ SEL)
- Pomidor 150 g
- Papryka 50 g
- Sałata
- Budyń b/c 200 g (GLU MLE)
– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU SEL)
- Omlet mięsny 100 g (JAJ SEL, GLU)
- Ziemniaki 200g
- Sos koperkowy 80 ml (GLU MLE)
- Buraczki gotowane 75 g
- Surówka szwedzka 75 g
- Kompot owocowy 250 ml