Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml ( GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 ml (GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (MLE,GLU)
  • Ser żółty 30 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 30 g (SEL)
  • Sałatka jarzynowa z jogurtem 100g (MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa ryżowa 300 ml (SEL)
  • Udko drobiowe luzowane 100 g
  • Kluski na parze 3szt
  • Sos pieczeniowy 80 ml
  • Surówka z kapusty białej 75 g
  • Marchew gotowana 75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content