Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml ( GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 ml (GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (MLE,GLU)
- Ser żółty 30 g (MLE)
- Szynka drobiowa 30 g (SEL)
- Sałatka jarzynowa z jogurtem 100g (MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Zupa ryżowa 300 ml (SEL)
- Udko drobiowe luzowane 100 g
- Kluski na parze 3szt
- Sos pieczeniowy 80 ml
- Surówka z kapusty białej 75 g
- Marchew gotowana 75 g
- Napój owocowy 250 ml