Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE, GLU)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Jajeczna z zieleniną 100g (JAJ)
  • Ogórek zielony 50 g 
  • Sałata
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami 300 ml (GLU, SEL)
  • Klopski mielone 100 g (SEL)
  • Kasza jeczmienna i200g (GLU)
  • Sos koperkowy 80 ml (GLU)
  • Buraczki gotowane 75g
  • Salatka z kiszonych ogórków 75g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści