Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (MLE, GLU)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Jajeczna z zieleniną 100g (JAJ)
- Ogórek zielony 50 g
- Sałata
- Banan 150 g

– Obiad
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami 300 ml (GLU, SEL)
- Klopski mielone 100 g (SEL)
- Kasza jeczmienna i200g (GLU)
- Sos koperkowy 80 ml (GLU)
- Buraczki gotowane 75g
- Salatka z kiszonych ogórków 75g
- Kompot owocowy 250 ml
