Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Makaron na mleku 0.3l ( glut mleko)
  • Pieczywo mieszane 120g ( glu)
  • Masło 20g ( mle)
  • Szynka Got wiep 30g ((seler)
  • Ser topiony 30g (mle)
  • Liść sałaty
  • Papryka kons 50g
  • Kawa zbożowa z mlekiem  0.25l  glu mle)
  • Banan 150g

– Obiad

  • Żurek z ziemniakami 0.3l ( glu seler)
  • Kotlet mielony 90g ( glu jajo seler)
  • Sos potrawkowy 80ml ( glu)
  • Sur z kiszonego ogórka 75g
  • Marchew Got oprószana 75g ( glu)
  • Kompot z owoców mieszanych 0.25l
Przejdź do treści