Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Makaron na mleku 0.3l ( glut mleko)
- Pieczywo mieszane 120g ( glu)
- Masło 20g ( mle)
- Szynka Got wiep 30g ((seler)
- Ser topiony 30g (mle)
- Liść sałaty
- Papryka kons 50g
- Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l glu mle)
- Banan 150g

– Obiad
- Żurek z ziemniakami 0.3l ( glu seler)
- Kotlet mielony 90g ( glu jajo seler)
- Sos potrawkowy 80ml ( glu)
- Sur z kiszonego ogórka 75g
- Marchew Got oprószana 75g ( glu)
- Kompot z owoców mieszanych 0.25l
