Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta mięsno -warzywna 70 g (SOJ SEL)
  • Rzodkiewka 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 150 g 

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (GLU SEL)
  • Ryż gotowany 200 g
  • Gulasz myśliwski z mięsem drobiowym i kiszonym ogórkiem 200 g (GLU,SEL,SOJ)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Kompot 250 ml
Skip to content