Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta mięsno -warzywna 70 g (SOJ SEL)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Gruszka 150 g
– Obiad
- Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (GLU SEL)
- Ryż gotowany 200 g
- Gulasz myśliwski z mięsem drobiowym i kiszonym ogórkiem 200 g (GLU,SEL,SOJ)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Kompot 250 ml