Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa szpinakowa z ziemniakami 300ml (SEL)
- Gulasz z żołądków drobiowych 150g (GLU MLE)
- Ziemniakami z zieleniną 200g
- Surówka z kapusty kiszonej 75g
- Marchew gotowana 75g
- Kompot owocowy 250ml

Dieta łatwostrawna
– Kolacja
- Herbata 250ml
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło roślinne 20g (MLE)
- Pasta rybno-warzywna 70g (RYB, SEL)
- Ogórek kiszony 50g
- Salata
- Dodatek kolacyjny
- Serek homogenizowany 150g (MLE)
