Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa szpinakowa z ziemniakami 300ml (SEL)
  • Gulasz z żołądków drobiowych 150g (GLU MLE)
  • Ziemniakami z zieleniną 200g 
  • Surówka z kapusty kiszonej 75g
  • Marchew gotowana 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 

Dieta łatwostrawna

– Kolacja

  • Herbata 250ml 
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło roślinne 20g (MLE)
  • Pasta rybno-warzywna 70g (RYB, SEL)
  • Ogórek kiszony 50g
  • Salata
  • Dodatek kolacyjny 
  • Serek homogenizowany 150g (MLE)
Przejdź do treści