Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 30 g (SOJ)
  • Ser żółty 30 g (MLE)
  • Papryka zielona 50 g
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad 

  • Zupa pomidorowa 300 ml (SEL,GLU)
  • Udko z kością 200 g 
  • Ziemniaki 200 g
  • Mizeria 75g
  • Kalafior gotowany 75g 
  • Kompot owocowy 250 g
Skip to content