Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Pieczywo graham 70g (GLU)
- Bułka graham 50g (GLU)
- Kakao na mleku b/c 250ml (GLU MLE)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka drobiowa 60g (SEL SOJ)
- Ogórek zielony 50g
- Liść sałaty
- Jabłko 150g
– II Śniadanie
- Serek waniliowy b/c 150g
– Obiad
- Zupa grochówka z ziemniakami 300ml (SEL,SOJ)
- Risotto mięsno warzywne 200/100/75g (SEL)
- Sos pomidorowy 80ml (GLU, MLE)
- Sałata z jogurtem 75g (GLU)
- Kompot z owoców 250g
– II Śniadanie
- Budyń b/c 200g (GLU,MLE)