Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie

  • Pieczywo graham 70g (GLU)
  • Bułka graham 50g  (GLU)
  • Kakao na mleku  b/c 250ml (GLU MLE)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60g (SEL SOJ)
  • Ogórek zielony 50g
  • Liść sałaty
  • Jabłko 150g

– II Śniadanie

  • Serek waniliowy b/c 150g

– Obiad

  • Zupa grochówka z ziemniakami 300ml (SEL,SOJ)
  • Risotto mięsno warzywne 200/100/75g (SEL)
  • Sos pomidorowy 80ml (GLU, MLE)
  • Sałata z jogurtem 75g (GLU)
  • Kompot z owoców 250g

– II Śniadanie

  • Budyń b/c 200g (GLU,MLE)
Skip to content