Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze100 g ((JAJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Banan150 g

– Obiad

  • Zupa  szpinakowa 300 ml (GLU SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Filet rybny panierowany 100 g (JAJ RYB GLU)
  • Sos chrzanowy 80 ml (GLU MLE)
  • Surówka z kapusty białej 75 g (MLE)
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content