Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze100 g ((JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan150 g

– Obiad
- Zupa szpinakowa 300 ml (GLU SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Filet rybny panierowany 100 g (JAJ RYB GLU)
- Sos chrzanowy 80 ml (GLU MLE)
- Surówka z kapusty białej 75 g (MLE)
- Warzywa gotowane 75 g
- Kompot owocowy 250 ml
