Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Szynka drobiowa 60 g (SEL)
- Dżem 30 g, Sałata
- Masło 20 g (MLE)
- Jabłko 200 g
– Obiad
- Zupa barszcz ukraiński z fasolką i ziemniakami 300 ml (SOJ, SEL)
- Naleśniki z serem 2 szt (GLU, MLE, JAJ)
- Naleśniki z dżemem 2szt (GLU, MLE, JAJ)
- Sos owocowo – jogurtowy 100 ml (MLE)
- Napój owocowy 250 ml