Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Szynka drobiowa 60 g (SEL)
  • Dżem 30 g, Sałata
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jabłko 200 g

– Obiad

  • Zupa barszcz ukraiński z fasolką i ziemniakami 300 ml (SOJ, SEL)
  • Naleśniki z serem 2 szt (GLU, MLE, JAJ)
  • Naleśniki z dżemem 2szt (GLU, MLE, JAJ)
  • Sos owocowo – jogurtowy 100 ml (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content