Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Szynka wieprzowa 60 g (SOJ,SEL)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa brokułowa 300 ml (SEL SOJ)
  • Ziemniaki 200 g
  • Bigos z kapusty z kiełbasą 200g
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content