Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
- Szynka wieprzowa 60 g (SOJ,SEL)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g
– Obiad
- Zupa brokułowa 300 ml (SEL SOJ)
- Ziemniaki 200 g
- Bigos z kapusty z kiełbasą 200g
- Kompot owocowy 250 ml