Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU,MLE)
  • Jajecznica na parze ze szczypiorkiem 100g (JAJ)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata
  • Banan 200g

– Śniadanie

  • Zupa koperkowa 300 ml (SEL)
  • Ryba panierowania 100 g (RYB)
  • Ziemniaki 200 ml
  • Sos beszamelowy 80 ml
  • Kapusta kiszona 75g
  • Kalafior 75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content