Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna z makaronem 300ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU JAJ)
  • Pieczywo mieszane 120 g  (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 30 g (SEL)
  • Ser żółty 30 g (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami 300ml (GLU, SEL)
  • Fasolka po bretońsku 200 g (SEL,GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content