Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU,MLE
  • Kakao na mleku 250 ml (MLE, GLU)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka 60g  (SOJ,SEL)
  • Dżem 30 g
  • Salata
  • Gruszka 150g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (GLU, SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Bigos z kiełbasą 200g (SOj,SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Przejdź do treści