Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Ryż na mleku 0.3l ( mle)
- Pieczywo mieszane 70g ( glu)
- Bułka pszenna 50g ( glu)
- Polędwica drobiowa 60g ( soja seler)
- Pomidor 50g
- Liść sałaty
- Kakao na mleku 0.25l (glu mle)
- Jabłko 150g

– Obiad
- Krupnik z ziem 0.3l (kasza seler)
- Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką 100g
- Ziemniaki 200g
- Sur. Bułgarska 75g
- buraczki zasmażane 75g
- Kompot z owoców mrozonych 0.25l
