Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Ryż na mleku 0.3l ( mle)
  • Pieczywo mieszane 70g ( glu)
  • Bułka pszenna 50g ( glu)
  • Polędwica drobiowa 60g ( soja seler)
  • Pomidor 50g
  • Liść sałaty
  • Kakao na mleku 0.25l (glu mle)
  • Jabłko 150g

– Obiad

  • Krupnik z ziem 0.3l (kasza  seler)
  • Wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką 100g
  • Ziemniaki 200g
  • Sur. Bułgarska 75g
  • buraczki zasmażane 75g
  • Kompot z owoców mrozonych 0.25l
Przejdź do treści