Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna z zacierką 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta twarogowa 70 g (MLE)
- Rzodkiewka 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (GLU SEL)
- Filet rybny panierowany 100 ml (RYB)
- Ziemniaki z koperkiem 200g
- Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Napój owocowy 250 ml