Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna z zacierką 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta twarogowa 70 g (MLE)
  • Rzodkiewka 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300 ml  (GLU SEL)
  • Filet rybny panierowany 100 ml (RYB)
  • Ziemniaki z koperkiem 200g
  • Sos cytrynowy 80 ml (GLU)
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content