Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Salceson ozorowy 30 g (SOJ, SEL)
  • Kiełbasa szynkowa 30g (SEL, SOJ)
  • Ogórek konserwowy 30g
  • Salata
  • Jabłko surowe 150g 

– Obiad

  • Zupa kalafiorowa 300ml (GLU)
  • Kopytka 200g (GLU MLE,JAJ)
  • Sos koperkowy 80ml (GLU)
  • Omlet mięsny 100g (GLU, JAJ, SOJ)
  • Salatka szwedzka 75g 
  • Buraczki gotowane 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści