Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Salceson ozorowy 30 g (SOJ, SEL)
- Kiełbasa szynkowa 30g (SEL, SOJ)
- Ogórek konserwowy 30g
- Salata
- Jabłko surowe 150g

– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300ml (GLU)
- Kopytka 200g (GLU MLE,JAJ)
- Sos koperkowy 80ml (GLU)
- Omlet mięsny 100g (GLU, JAJ, SOJ)
- Salatka szwedzka 75g
- Buraczki gotowane 75g
- Kompot owocowy 250ml
