Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna budyniowa 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Jajecznica na parze zieleniną 100 g (JAJ)
  • Papryka czerwona 50 g 
  • Sałata 
  • Truskawki 150 g

– Obiad

  • Zupa ziemniaczana 300 ml (GLU SEL)
  • Pulpety mięsny mielony 90 g (GLU,JAJ,SEL)
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
  • Makaron 200 g (GLU)
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Mizeria z jogurtem 75g
  • Kompot 250 ml 
Skip to content