Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna budyniowa 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze zieleniną 100 g (JAJ)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Truskawki 150 g
– Obiad
- Zupa ziemniaczana 300 ml (GLU SEL)
- Pulpety mięsny mielony 90 g (GLU,JAJ,SEL)
- Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
- Makaron 200 g (GLU)
- Brokuł gotowany 75g
- Mizeria z jogurtem 75g
- Kompot 250 ml