Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Jajecznica na parze ze szczypiorkiem 100 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 200 g
– Obiad
- Zupa pomidorowa z ryżem 300 ml (GLU,SEL)
- Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos śmietanowy 80 ml (GLU MLE)
- Surówka z kapusty białej 75 g
- Brokuł gotowany 75g
- Kompot owocowy 250 ml