Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka z indyka 60g (SEL, SOJ)
  • Ogórek kiszony 50g
  • Liść sałaty
  • Banan 150g

– Obiad

  • Pomidorowa z makaronem 300ml (SEL,SOJ)
  • Udko luzowane z pieca 100g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos cytrynowy 80ml (GLU, MLE)
  • Surówka z białej kapusty 75g
  • Warzywa gotowane 75g Kompot owocowy 250ml
Skip to content