Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka z indyka 60g (SEL, SOJ)
- Ogórek kiszony 50g
- Liść sałaty
- Banan 150g
– Obiad
- Pomidorowa z makaronem 300ml (SEL,SOJ)
- Udko luzowane z pieca 100g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos cytrynowy 80ml (GLU, MLE)
- Surówka z białej kapusty 75g
- Warzywa gotowane 75g Kompot owocowy 250ml