Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 150 g
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (GLU SEL, SOJ)
- Kotlet jarski z soja i warzywami 100 g (GLU,JAJ, SOJ)
- Sos pomidorowy 80 ml (GLU SOJ)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka bułgarska 75 g
- Brokuł gotowany 75g
- Kompot owocowy 250 ml