Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (GLU SEL, SOJ)
  • Kotlet jarski z soja i warzywami 100 g (GLU,JAJ, SOJ)
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka bułgarska 75 g
  • Brokuł gotowany 75g 
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content