Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Szynka drobiowa 60 g (SEL)
- Papryka 50 g
- Pomidor 30 g
- Masło 20 g
- Mandarynka 150 g
– Śniadanie II
- Serek waniliowy b/c 200 g
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Obiad
- Zupa brokułowa 250 ml (SEL)
- Mięso od szynki got. 100 g
- Sos śmietanowy 80 ml (MLE, GLU)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Buraczki got. 150 g
- Kompot z owoców mrożonych 250 ml
– Podwieczorek
- Sok pomidorowy 200 ml