Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Szynka drobiowa 60 g (SEL)
  • Papryka 50 g
  • Pomidor 30 g
  • Masło 20 g
  • Mandarynka 150 g

– Śniadanie II

  • Serek waniliowy b/c 200 g

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Obiad

  • Zupa brokułowa 250 ml (SEL)
  • Mięso od szynki got. 100 g
  • Sos śmietanowy 80 ml (MLE, GLU)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Buraczki got. 150 g
  • Kompot z owoców mrożonych 250 ml

– Podwieczorek

  • Sok pomidorowy 200 ml
Skip to content