Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbozowa b/c 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo graham 80g (GLU)
- Pieczywo mieszane 40 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta z koperkiem 70 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Gruszka 150 g
- II śniadanie
- Sok pomidorowy 200 ml
Dieta Podstawowa
– Obiad
- Zupa z soczewicy 300 ml (SOJ,SEL)
- Udko lutowane z pieca 100 g (SEL)
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka z selera i jabłka 75g (SEL)
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot z owoców 250 ml