Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie

  • Kawa zbozowa b/c 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo graham 80g (GLU)
  • Pieczywo mieszane 40 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta z koperkiem 70 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata 
  • Gruszka 150 g
  • II śniadanie 
  • Sok pomidorowy 200 ml 

Dieta Podstawowa

– Obiad

  • Zupa z soczewicy 300 ml (SOJ,SEL)
  • Udko lutowane z pieca 100 g (SEL)
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Surówka z selera i jabłka 75g (SEL)
  • Warzywa gotowane 75g
  • Kompot z owoców 250 ml  
Skip to content