Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów.
– Obiad
- Zupa z ciecierzycy 300 ml (SEL,SOJ)
- Filet rybny gotowana z pieca 100 g (GLU, JAJ, RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos jogurtowo-owocowy 80 ml (MLE)
- Surówka z kapusty białej 75g
- Brokuł gotowana 75g
- Kompot z owoców 250 ml
- Podwieczorek
- Kisiel b/c 200 ml
