Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Jajecznica na parze 100 g (JAJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata
  • Mandarynka 150 g

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów.

– Obiad

  • Zupa z ciecierzycy 300 ml (SEL,SOJ)
  • Filet rybny  gotowana z pieca 100 g (GLU, JAJ, RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos jogurtowo-owocowy 80 ml (MLE)
  • Surówka z kapusty białej 75g
  • Brokuł gotowana 75g 
  • Kompot z owoców 250 ml 
  • Podwieczorek 
  • Kisiel b/c 200 ml
Skip to content