Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna z kaszką 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml  (GLU, MLE)
  • Pieczywo mieszane 230 g (GLU)
  • Szynka drobiowa 60 g(SEL)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Papryka czerwona 50 g
  • Sałata
  • Jabłko surowe 150 g

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU SEL)
  • Udko z kurczaka 200 g
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos beszamelowy  80 ml (GLU)
  • Surówka z kapusty modrej 75 g
  • Marchew gotowana 75 g
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content