Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna z kaszką 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU, MLE)
- Pieczywo mieszane 230 g (GLU)
- Szynka drobiowa 60 g(SEL)
- Masło 20 g (MLE)
- Papryka czerwona 50 g
- Sałata
- Jabłko surowe 150 g

– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU SEL)
- Udko z kurczaka 200 g
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU)
- Surówka z kapusty modrej 75 g
- Marchew gotowana 75 g
- Napój owocowy 250 ml
