Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g(GLU, MLE)
- Masło 20g
- Polędwica drobiowa z koperkiem 60g
- Ogórek konserwowy 50g
- Salata
- Jabłko 150 g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU,JAJ,MLE )
- Udko z kurczaka 200g
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos cytrynowy 80ml (GLU)
- Fasolka szparagowa z bułką tartą 75g
- Surówka z selera i marchewi 75g
- Kompot owocowy 250ml
