Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g(GLU, MLE)
  • Masło 20g 
  • Polędwica drobiowa z koperkiem 60g
  • Ogórek konserwowy 50g
  • Salata
  • Jabłko 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (GLU,JAJ,MLE )
  • Udko z kurczaka 200g
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos cytrynowy 80ml (GLU)
  • Fasolka szparagowa z bułką tartą 75g
  • Surówka z selera i marchewi 75g
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści