Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Jajecznica na parze z koperkiem 100g (JAJ)
  • Rzodkiewki 50g
  • Salata
  • Banan 150g 

– Obiad

  • Zupa gulaszowa 300ml  (SEL, SOJ)
  • Ziemniaki z zieleniną i masłem 200g (MLE)
  • Twarożek ziołowy 100g (MLE)
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści