Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko 150 g

– Obiad
- Zupa kalafiorowa 300 ml (SEL SOJ)
- Pieczeń wieprzowa pieczona 100 g (SOJ)
- Ziemniaki młode z zieleniną 200 g
- Sos pieczeniowy 80 ml (GLU)
- Kapusta kiszona zasmażana 75 g
- Buraczki gotowane 75 g
- Kompot 250 ml
