Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta jajeczna 70g (JAJ)
- Pomidor 50g
- Salata
- Jablko 150g

– Śniadanie
- Zupa jarzynowa z grysikiemi 300ml (SEL)
- Filet rybny panierowany 100g (GLU JAJ RYB)
- Sos beszamelowy 80ml (MLE)
- Ziemniakami z zieleniną 200g
- Brokul gotowany 75g
- Surówka z kapusty białej 75g
- Kompot owocowy 250ml
