Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie 

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Kiełbasa śląska 80g (SEL)
  • Musztarda 10 g (GOR)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko surowe 200g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa 300 ml (GLU, SEL)
  • Kotlet mielony z pieca 90 g (GLU,JAJ,SEL)
  • Sos pieczarkowy 80 ml (GLU MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Surówka z kapusty kiszonej 75 g
  • Buraczki gotowane 75 g 
  • Kompot z owoców 250 ml 
Skip to content