Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna z ogr. tłuszczy
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300ml (GLU, JAJ,MLE)
- Pieczywo pszenne 120g (GLU)
- Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta z białej jaj z koperkiem 70g (JAJ)
- Pomidor 50g
- Liść sałaty Jabłko pieczone 150g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300ml (SEL,SOJ)
- Filet rybny z pieca 100g (RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos grecki 150ml (SEL)
- Warzywa gotowane 150g
- Kompot owocowy 250ml