Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis


Dieta łatwostrawna  z ogr. tłuszczy

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300ml (GLU, JAJ,MLE)
  • Pieczywo pszenne 120g (GLU)
  • Kawa zbożowa 250ml (GLU MLE)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasta z białej jaj z koperkiem 70g (JAJ)
  • Pomidor 50g
  • Liść sałaty Jabłko pieczone 150g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300ml (SEL,SOJ)
  • Filet rybny z pieca 100g (RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g
  • Sos grecki 150ml (SEL)
  • Warzywa gotowane 150g
  • Kompot owocowy 250ml
Skip to content