Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kakao na mleku 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka drobiowa 60 g (SOJ)
  • Dżem 30 g 
  • Sałata
  • Banan 150 g

– Obiad

  • Zupa barszcz czerwony z ziemniakami 300 ml (SEL SOJ)
  • Łazanki z mięsem i kapustą 300 ml (GLU SEL SOJ)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content