Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Musli na mleku 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
  • Pieczywo pszenno żytnie 70 g (GLU)
  • Bułka pszenna 50 g (GLU)
  • Pasta rybna z ziel. pietruszką 70 g (Ryb)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Ogórek kiszony 50 g
  • Sałata
  • Gruszka prażona 200 g

– Obiad

  • Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
  • Kotlet jarski 100 g (JAJ, GLU)
  • Ziemniaki 200 g
  • Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
  • Surówka z marchwi 75 g
  • Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content