Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Musli na mleku 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU, MLE)
- Pieczywo pszenno żytnie 70 g (GLU)
- Bułka pszenna 50 g (GLU)
- Pasta rybna z ziel. pietruszką 70 g (Ryb)
- Masło 20 g (MLE)
- Ogórek kiszony 50 g
- Sałata
- Gruszka prażona 200 g
– Obiad
- Zupa jarzynowa 300 ml (SEL)
- Kotlet jarski 100 g (JAJ, GLU)
- Ziemniaki 200 g
- Sos pomidorowy 80 ml (GLU)
- Surówka z marchwi 75 g
- Sałata z jogurtem 75 g (MLE)
- Napój owocowy 250 ml