Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka wieprzowa 30 g (SOJ)
- Ser żółty 30 g (MLE)
- Papryka konserwowa 50 g
- Sałata
- Mandarynka 150 g
– Obiad
- Zupa szpinakowa z ryżem 300 ml (SEL)
- Filet rybny panierowany 100g (RYB,MLE,GLU)
- Sos chrzanowy 80 ml (GLU,MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Surówka z kiszonej kapusty 75 g
- Marchew gotowana 75g
- Kompot owocowy 250 ml