Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU,MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka wieprzowa 30 g (SOJ)
  • Ser żółty 30 g (MLE)
  • Papryka konserwowa 50 g
  • Sałata
  • Mandarynka 150 g

– Obiad

  • Zupa szpinakowa z ryżem 300 ml (SEL)
  • Filet rybny panierowany 100g (RYB,MLE,GLU)
  • Sos chrzanowy 80 ml (GLU,MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g 
  • Surówka z kiszonej kapusty 75 g
  • Marchew gotowana 75g
  • Kompot owocowy 250 ml
Skip to content