Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE )
  • Pasta mięso warzywna 70 g (SEL)
  • Pomidor 50 g
  • Salata
  • Jabłko 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (SEL)
  • Udko z kurczaka luzowane 100 g (SEL)
  • Ziemniaki z zieleniną  200g 
  • Sos beszamelowy 80 ml (GLU, MLE)
  • Salatka szwedzka 75 g
  • Bukiet warzyw gotowanych 75 g
  • Kompot owocowy 250 g
Skip to content