Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU, MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE )
- Pasta mięso warzywna 70 g (SEL)
- Pomidor 50 g
- Salata
- Jabłko 150 g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa pomidorowa z makaronem 300 ml (SEL)
- Udko z kurczaka luzowane 100 g (SEL)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Sos beszamelowy 80 ml (GLU, MLE)
- Salatka szwedzka 75 g
- Bukiet warzyw gotowanych 75 g
- Kompot owocowy 250 g
