Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml ( GLU,MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Szynka konserwowa 60 g (SOJ)
- Dżem truskawkowy 30 g
- Salata
- Banan 150 g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa krupnik 300 ml (SOJ, SEL)
- Filet z kurczaka gotowany 100 g
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos cytrynowy 80 ml (MLE GLU)
- Surówka z selera i jabłka 150 g (SEL)
- Kompot owocowy 250 ml
