Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml ( GLU,MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120 g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Szynka konserwowa 60 g (SOJ)
  • Dżem truskawkowy 30 g 
  • Salata
  • Banan 150 g

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa krupnik 300 ml (SOJ, SEL)
  • Filet z kurczaka gotowany 100 g
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos cytrynowy 80 ml (MLE GLU)
  • Surówka z selera  i jabłka 150 g (SEL)
  • Kompot owocowy 250 ml 
Skip to content