Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna- owsianka 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 220 g (GLU)
- Masło 20 g (MLE)
- Pasta twarogowa 70 g (MLE)
- Dżem 30 g
- Sałata
- Gruszka 200 g
![](https://www.szpitalrawicz.pl/wp-content/uploads/2024/02/xsniadanie_14_02_24-1024x969.jpg.pagespeed.ic.CIAIfWjpE4.jpg)
– Obiad
- Zupa grochowa 300 ml (SEL)
- Ryż got na gęsto 200g (MLE)
- Mus jabłkowy 100 g
- Sos jogurtowy 100 ml (MLE)
- Napój owocowy 250 ml
![](https://www.szpitalrawicz.pl/wp-content/uploads/2024/02/xobiad_14_02_24-1024x924.jpg.pagespeed.ic.Ri-2dB0zEf.jpg)