Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna- owsianka 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 220 g (GLU)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Pasta twarogowa 70 g (MLE)
  • Dżem 30 g
  • Sałata 
  • Gruszka 200 g

– Obiad

  • Zupa grochowa 300 ml (SEL)
  • Ryż got na gęsto 200g (MLE)
  • Mus jabłkowy 100 g
  • Sos jogurtowy 100 ml (MLE)
  • Napój owocowy 250 ml
Skip to content