Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 120g (GLU)
  • Masło 20g (MLE)
  • Pasta jajeczna 70g (JAJ)
  • Pomidor 50g 
  • Salata
  • Banan 150g 

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa kapuśniak z ziemniakami 300 ml (SEL)
  • Filet rybny panierowany 100g (GLU, JAJ, RYB)
  • Ziemniaki 200g 
  • Sos jogurtowo-ziołowy 80 ml (GLU MLE)
  • Kalafior gotowany 75g 
  • Surówka z marchewi 75g
  • Kompot owocowy 250g 
Przejdź do treści