Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 120g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Pasta jajeczna 70g (JAJ)
- Pomidor 50g
- Salata
- Banan 150g

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa kapuśniak z ziemniakami 300 ml (SEL)
- Filet rybny panierowany 100g (GLU, JAJ, RYB)
- Ziemniaki 200g
- Sos jogurtowo-ziołowy 80 ml (GLU MLE)
- Kalafior gotowany 75g
- Surówka z marchewi 75g
- Kompot owocowy 250g
