Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta podstawowa
– Śniadanie
- Kasza jęczmienna na mleku 0.3l ( glu mlek)
- Pieczywo mieszane 120g ( glu)
- Masło 20g ( mleko)
- Pasta jajeczna z ziel 70g (jajo)
- Pomidor 50g
- Liść sałaty
- Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l (glu mleko)
- Banan 150g

– Obiad
- Pieczarkowa z makaronem 0.3l( glu)
- Filet rybny panierowany 100g (glu)
- Sos cytrynowy 80ml (glu)
- Ziemniaki 200 g
- Sur coleslaw z ziel 75g
- Brokuł Got 75g
- Kompot z owoców mrozonych.0.25l
