Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta podstawowa

– Śniadanie

  • Kasza jęczmienna na mleku 0.3l ( glu mlek)
  • Pieczywo mieszane 120g ( glu)
  • Masło 20g ( mleko)
  • Pasta jajeczna z ziel 70g (jajo)
  • Pomidor 50g
  • Liść sałaty
  • Kawa zbożowa z mlekiem 0.25l (glu mleko)
  • Banan 150g

– Obiad

  • Pieczarkowa z makaronem 0.3l( glu)
  • Filet rybny panierowany 100g (glu)
  • Sos cytrynowy 80ml (glu)
  • Ziemniaki 200 g
  • Sur coleslaw z ziel 75g
  • Brokuł Got 75g
  • Kompot z owoców mrozonych.0.25l
Przejdź do treści