Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo  pszenne 120 g (GLU MLE)
  • Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
  • Masło 20 g (MLE)
  • Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
  • Pomidor 50 g 
  • Sałata 
  • Jabłko prażone 200g

– Obiad

  • Zupa brokułowa 300 ml (SEL SOJ)
  • Kluski łyżka kładzione z szynką 300g (GLU,JAJ,SEL)
  • Surówka bułgarska 75 g 
  • Fasolka szparagowa 75 g 
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content