Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta łatwostrawna
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (GLU MLE)
- Pieczywo pszenne 120 g (GLU MLE)
- Kawa zbożowa 250 ml (GLU MLE)
- Masło 20 g (MLE)
- Szynka z koperkiem 60 g (SOJ)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Jabłko prażone 200g
– Obiad
- Zupa brokułowa 300 ml (SEL SOJ)
- Kluski łyżka kładzione z szynką 300g (GLU,JAJ,SEL)
- Surówka bułgarska 75 g
- Fasolka szparagowa 75 g
- Napój owocowy 250 ml