Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Kliknij aby pobrać Jadłospis
Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kakao na mleku b/c 250ml (GLU MLE)
- Pieczywo grahan 35g (GLU)
- Pieczywo pszenno-żytnie 35g (GLU)
- Bułka graham 50g (GLU)
- Masło 20g (MLE)
- Kiełbasa krakowska drobiowa 60g (SEL,SOJ)
- Ogórek 50g
- Salata
- Jablko surowe 150g
- II śniadanie
- Jogurt naturalny 150g (MLE)

Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa krem z selera z grzankami 300ml (SEL, GLU, SOJ)
- Gołąbek zawijany 200g (SEL)
- Sos pomidorowy 80ml (GLU, MLE)
- Ziemniaki z zieleniną 200g
- Warzywa gotowane 75g
- Kompot owocowy 250ml
