Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr. łatwo przyswajalnych węglowodanów 

– Śniadanie

  • Kakao na mleku  b/c 250ml (GLU MLE)
  • Pieczywo grahan 35g (GLU)
  • Pieczywo pszenno-żytnie 35g (GLU)
  • Bułka graham  50g (GLU)
  • Masło 20g  (MLE)
  • Kiełbasa krakowska drobiowa 60g (SEL,SOJ)
  • Ogórek 50g
  • Salata
  • Jablko surowe 150g 
  • II śniadanie 
  • Jogurt naturalny 150g (MLE)

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa krem z selera z grzankami 300ml (SEL, GLU, SOJ)
  • Gołąbek zawijany 200g (SEL)
  • Sos pomidorowy 80ml (GLU, MLE)
  • Ziemniaki z zieleniną 200g 
  • Warzywa gotowane 75g 
  • Kompot owocowy 250ml 
Przejdź do treści