Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów
– Śniadanie
- Kawa zbożowa b/c 250 ml (GLU MLE)
- Pieczywo mieszane 20g(GLU)
- Pieczywo graham 100g (GLU)
- Pasta jajeczna z koperkiem 70 g (JAJ)
- Ogórek kiszony 50 g
- Sałata
- Gruszka 200 g
- II śniadania
- Kisiel b/c 200 ml
Dieta podstawowa
– Obiad
- Zupa fasolowa 300 ml (SEL SOJ)
- Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
- Ziemniaki z zieleniną 200 g
- Sos 80 ml (GLU)
- Warzywa gotowane 75 g
- Sałata z jogurtem 75 g
- Kompot