Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta z ogr łatwo przyswajalnych węglowodanów

– Śniadanie

  • Kawa zbożowa b/c 250 ml (GLU MLE)
  • Pieczywo mieszane 20g(GLU)
  • Pieczywo graham 100g (GLU)
  • Pasta jajeczna z koperkiem 70 g (JAJ)
  • Ogórek kiszony 50 g 
  • Sałata 
  • Gruszka 200 g
  • II śniadania 
  • Kisiel b/c 200 ml

Dieta podstawowa

– Obiad

  • Zupa fasolowa 300 ml (SEL SOJ)
  • Filet rybny panierowany 100 g (RYB)
  • Ziemniaki z zieleniną 200 g
  • Sos 80 ml (GLU)
  • Warzywa gotowane 75 g 
  • Sałata z jogurtem 75 g 
  • Kompot
Skip to content