Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

Kliknij aby pobrać Jadłospis

Dieta łatwostrawna z ogr. tłuszczów

– Śniadanie

  • Zupa mleczna 300 ml (1,7)
  • Kawa zbożowa 250 ml (1,7)
  • Pieczywo pszenne 120 g (1)
  • Szynka drobiowa 70 g (10)
  • Masło 10 g (7)
  • Pomidor 50 g
  • Sałata 
  • Banan 200 g

– Obiad

Dieta podstawowa

  • Zupa ryżowa 300 ml (1,3,9)
  • Ziemniaki 200 g
  • Udko drobiowe got. 200g (1,9)
  • Sos koperkowy 80 ml (7)
  • Fasolka szparagowa 75 g
  • Surówka z kapusty modrej 75g
  • Napój owocowy 250 ml 
Skip to content