Pilotażowy program „Dobry posiłek w szpitalu”.
Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dieta łatwostrawna z ogr. tłuszczów
– Śniadanie
- Zupa mleczna 300 ml (1,7)
- Kawa zbożowa 250 ml (1,7)
- Pieczywo pszenne 120 g (1)
- Szynka drobiowa 70 g (10)
- Masło 10 g (7)
- Pomidor 50 g
- Sałata
- Banan 200 g
– Obiad
Dieta podstawowa
- Zupa ryżowa 300 ml (1,3,9)
- Ziemniaki 200 g
- Udko drobiowe got. 200g (1,9)
- Sos koperkowy 80 ml (7)
- Fasolka szparagowa 75 g
- Surówka z kapusty modrej 75g
- Napój owocowy 250 ml